Düzce’de 2016 yılına ilişkin doğal gaz yatırımları için Düzce Ereğli Doğal Gaz Dağıtım Şirketi ( DERGAZ) nde ‘Yatırım Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi ile Düzce belediyesinin de iştirakçisi olduğu DERGAZ’la yapılan 2016 yılı için yatırım çalıştayında bölgedeki doğalgaz yatırımları ve planlamalar ele alındı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kenan Güreşçioğlu, DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan ve DERGAZ yatırım ve planlama yetkililerinin katıldığı çalıştayda önce mevcut durum değerlendirildi. DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan, çalıştayda doğal gaz hatları ve gaz dağıtımına ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Doğalgaz Düzce için elzem!

Düzce’deki hava kirliliğine dikkat çeken DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan sunumda‘ Düzce merkez için şebeke ulaşmış abone sayısı 54 bin dolaylarında olduğuna dikkat çekerek “Bunlar içinde sözleşmesi yapılanlar ise 49 bin dolaylarındadır. Yüzde 88 gibi bir oranda gerçekleşme söz konusudur. Hava kirliliği tehdidi altında temiz yakıt olan Doğal gazın yaygınlaştırılması elzemdir. Bunun için bu şebeke bağlanan yerlerde abone sözleşmelerinin artması gerekiyor’ dedi.

Her eve ulaştırmalıyız!

Mustafa Doğan 2016 yılı için 60 kilometrelik bir yatırım söz konusu olduğunu sözlerine ekledi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’de Doğal gaz kullanılmasının zorunlu hale geldiğini belirtti ve Düzce’de doğal gaz yatırımları için alt yapının hazırlandığını ifade etti. Başkan Mehmet Keleş de bu konuda şu görüşlere yer verdi “ Düzce’de her eve Doğalgaz ulaştırmalıyız. Bunun için de şebekenin hazır olması gerekiyor. Düzce’de yeni açılan, imar düzenlemesi yapılan yollar bulunuyor. Bunlar için alt yapı çalışmaları tamamlanıyor’

Haber;S.KAŞKIR