Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu “Yeni Teşvik Sisteminin getirdikleri ve uygulamalar konulu” seminer düzenlendi.

İşadamlarının katıldığı seminerde eski ve yeni teşvik sistemleri ile yatırımlarda devlet yardımları anlatıldı.Program öncesi konuşan 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yirmibeşoğlu, Düzce’ye verilen yeni teşvik sistemi ve karşılaşabilecek sorunları konuşmak, Düzce’yi daha iyi ve sosyal bir geleceğe taşımak için birçok toplantı ve platformlarda bulunduklarını ifade ederken, “çoğu zaman sonuca ulaşmakta güçlük çekiyoruz.”dedi.

“Düzce için yepyeni bir dönemin başlangıcındayız” diyen Yirmibeşoğlu, “ Düzce 5084 sayılı yasadan sonra olabilecek en iyi desteği almış bulunmaktadır” dedi.

Doğabilecek Sorunlar Hepimizin Ortak Problemi Olacaktır

Yirmibeşoğlu, “Her gün akın akın bizlere ve birçok kişi ile kurumlara yatırım için telefonlar gelmektedir. Aksi taktirde Düzce’de kontrolsüz dağınık ve çarpık sanayileşme ile düzensiz yapılaşmanın önüne geçilemeyeceği kanaatindeyiz. Düzce artık her yönüyle merkez ve ilçeleriyle çok daha fazla göz önüne çıkan ilgi odağı olmuş bir şehirdir. Aynı zamanda gelişmeye açık bir kent olmuştur. Bu durum geçmişte zihinlerde oluşan olumsuz etkilerin silinmesi, Düzce’nin daha iyi bir şekilde kalkınması ve şehirleşmesi için yeni bir başlangıç olabilir. Dolayısıyla Düzce’ye gelecek doğru sektörlerin seçilmesi ve onlar için de uygun alanların hazırlanması gerekmektedir. Kısaca Düzce’mizi ortak çağdaş yaşam alanları içerisinde tarımı, turizmi, üniversitesini, doğa ve bölgemiz insanı ile barışık sanayicilerle entegre ederek sosyal yaşam alanları ve ekonomisi ile geleceğe birlikte hazırlamak hedefimiz olmalıdır. Evet arkadaşlar doğabilecek sorunlar bugün ve yarın hepimizin ortak problemi olacaktır. Öyle ise siyasetçisi ile yerel yönetimleri ile sanayici ile hep birlikte kenetlenerek takım ruhunu oluşturup güç birliği içinde hızlı ve sonuç odaklı katkı koyarak Düzce’mizi en iyi geleceğe birlikte taşıyalım” ifadelerini kullandı.