Düzce valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında 26 Mart tarihine kadar yapılacak başvurularda noter huzurunda yapılacak kura çekimi sonrasında 90 kişi istihdam edileceği bildirildi.

Program kapsamında Düzce İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü 10 kişiyi, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Düzce Şube Müdürlüğü 15 kişiyi, Akçakoca Belediye Başkanlığı 15 kişiyi, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü 20 kişiyi, Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü 10 kişiyi ve Düzce Belediye Başkanlığı 20 kişiyi işe alacak.

Çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım-onarım ve temizlik işleri, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi faaliyetlerde çalışacak adaylar, katılımın fazla olması durumunda kura ile belirlenecek.

Katılım koşullarına ilişkin ise şu bilgilere yer verildi: "Kurumumuza kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, 2 Mart 2011 tarihi ile faaliyetin başlayacağı tarih arasında Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Düzce İli Şube Müdürlüğü, Akçakoca Belediye Başkanlığı, Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü, Düzce Belediye Başkanlığı gibi kuruluşlarda ya da bağlı yan kuruluşlarda çalışmamış olmak, İş-Kur düzenlemiş olduğu daha önceki bu tür projelerde son iki yıl içerisinde çalışmamış olmak."

Haber. S.KAŞKIR