Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan ve bu yıl 16.’sı düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu yıl geniş bir katılımla 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP’ta gerçekleşecek. Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini ve tatilcileri İstanbul’da bir araya getiren EMITT Fuarı için hazırlıklar başladı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Düzce’nin de içinde bulunduğu 9 İlin turizm değerlerinin ortaya konulacağı fuar için yapılan hazırlıkları değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) ile BAKKA (Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı)’na bağlı Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kastamonu, Bartın ve Karabük temsilcileri katıldı. İlleri temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve yerel yönetimlerin temsilcileri hazır bulundu. Toplantıda, Düzce'nin fuarda nasıl ve kaç stantla temsil edileceği, stantlarda hangi görsellerin tanıtılacağı, ayrıca nasıl etkinlikler düzenleneceği de ana hatlarıyla görüşüldü. 

Toplantıda konuşan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, bu yıl 9 ilin bir araya gelerek oluşturduğu birliğin Türkiye’de hiçbir yerde olmadığını söyledi.

Ayan, “Bu sene Batı Karadeniz ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansları birleşti. Bu güç birliği ile kendini gösterecek hale geldi. 2012 Emitt fuarında 4 bin 260 metre kare alanda 9 ilin katılımı ile yapacağımız güç birliği programı, Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Bu nedenle birliğe katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Ayan’ın konuşmasının ardından Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Proje Sorumlusu Ali Göçmen, katılımcılara fuar çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Haber; S. KAŞKIR