Türkiye ticaretinin zayıf kaldığı Sahra altı Afrika ve Pasifik ülkeleri gibi bölgelere yönelik Dış Ticaret Köprüsü organizasyonları ile adını duyuran Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON), daha önce kurduğu 7 dış ticaret köprüsünü bu yıl tek şemsiye altında topluyor. 1-7 Haziran tarihlerinde İstanbul`da başlayan `Dünya Ticaret Köprüsü` organizasyonunda 7 milyar dolarlık bir iş bağlantısının kurulması hedefleniyor. 
Dünya Ticaret Köprüsü etkinlik kapsamında 150 ülkeden gelen 2 bin yabancı yatırımcı ülkemizdeki 3 bin yatırımcı ile ticaret işbirliği
düzeyinde tanıştırıldı.

Düzce ve Senegalli Yatırımcıların iş birliği

Bugün Düzce'ye Dünya Ticaret Organizasyonu kapsamında Senegalli iş adamları heyeti geldi. Senegalli iş adamlarına Düsiad Başkanı Eyüp Çakır, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük başkanlığında Düzce'deki teknoloji, endüstri, inşaat, tekstil, parke ve mobilya sanayiindeki fabrikalar gezdirilerek, Düzceli iş adamları ve Senegalli yatırımcıları bir araya getirdi.


İlk adım atıldı


Senegalli heyete Düsiad Başkanı Eyüp Çakır ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ve Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Nusret Özsoy eşliğinde Düzce'deki önemli fabrikalar gezdirildi.


Türkiye'yi geç keşfettik

Senegalli ekibin tercümanı olarak gelen Senegal'daki Türk Okulları Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet Ali Yıldız 60 kişilik iş adamından oluşan heyet ile birlikte İstanbul'daki görüşmelerin ardından Anadolu'daki ticari bağlantıların sağlanması anlamında Düzce'de bulunduklarını söylerek Senegalli iş adamlarının bugüne kadar yüzlerinin hep batıya dönük olduğunu, daha çok Fransa ile işbirliği yaptıklarını ama Düzce'yi eşfettiklerini ve bundan sonra ticari ilişkilerini artırmayı düşündüklerini belirtti.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise yaptığı konuşmada Senegalli heyetin Düzce'de olmasından duyduğu mutluluğu aktararak, ' Karşılıklı iş birliğimiz artarak sürecektir' dedi.


Düzce'de Dünyaya Açılan Pencere Düsiad'tır.

Düsiad Başkanı Eyüp Çakır ise, ' Düzce'de dünyaya açılan pencere Düsiad'dır. Bugün Senegalli heyeti Düzce'de ağırlıyoruz. Bugün Düsiad olarak Senegalli ve Düzceli iş adamlarının bir arada olacağı bir ortam hazırladık. Amacımız insanların bu işin olabirliğine inanmaları. Biz inandık, Düzcelileri de Düsiad noktasında dünyaya açılım için bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Senegalli işadamları bugün öğle yemeğinde Ticaret ve Sanayi Odası'nda biraraya gelerek başladıkları programlara fabrika ziyaretleriyle devam etti. İşadamları ziyaretler sırasında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi alarak yatırım konusunda görüş alışverişinde bulundu. İşadamları akşam da Hizel Otel'de düzenlenecek akşam yemeğinde Düzceli işadamlarıyla biraraya gelecek.