Düzce’de taşımacılık ve nakliye firmaları araçlarında bulundurmaları zorunlu olan “sayısal takograf sürücü kartları”nı Düzce’den alamıyor. Takograf kartlarına ilişkin başvuruların alınması, değerlendirilmesi, kartların sertifikalandırılması, kartların kişiselleştirilmesi ve sahiplerine dağıtılması süreçlerindeki iş ve işlemleri bakanlığın denetimi altında TOBB gerçekleştiriliyor.

Sayısal takograf sistemi kapsamındaki sürücü kartı, servis kartı ve şirket kartını almak isteyen kişi veya kuruluşlar, TOBB’a bağlı Ticaret ve/veya Sanayi Odalarına doğrudan başvuru yaparak kartlarını temin edebiliyor.

Ancak Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belge verilmemesi nedeniyle taşımacılık ve nakliye firmaları en yakın Sakarya ve Bolu’daki ticaret odalarına gitmek zorunda kalıyor. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası başvuru iş ve işlemleri yapılması için TOBB’dan gerekli yetkiyi almaması özellikle Düzce’deki taşımacılık ve nakliye firmaları mağdur ediyor.

Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı Metin Büyük zamanında TOBB’un Düzce TSO'ya yetki belgesi verilmesi teklifinin reddedildiği bunun üzerine başvuru işlemlerinin Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'na verildiği öğrenildi. Zamanında geri çevrilen yetki belgesi nedeniyle Düzce’de geçimlerini karayolu ile eşya ve yük taşımacılığı yaparak kazananlar ile geçiş güzergahı olması noktasında yoğun olarak yapılan nakliyeci ve taşımacılık sektörlerinde çalışanları mağdur ediyor.



Haber: S. KAŞKIR