Dev sanayi tesislere ev sahipliği yapıyor

Sanayide bir dünya kenti olma yolunda ilerleyen Kocaeli'nin ilçesi Gebze'deki örnek tesisleşme yeni kurulacak OSB'lerle sanayi alanları büyüyecek Düzce'nin idareicileri tarafından yerinde incelendi. Türkiye'nin dev sanayi tesislerine ev sahipliği yapan Gebze'ye bir ziyaret gerçekleştiren

Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ilk olarak Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ile biraraya geldi.



Yabancı sermayenin tercihi

Ziyarette GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, OSB ve faaliyetler hakkında Düzce heyetine sunum yaptı. GOSB Başkanı Yıldırım sunumunda, ‘GOSB, sunduğu hizmetler ve modern alt yapısı ile gelişmiş ülkelerdeki endüstri parkları ile eş düzeydedir. Yabancı sermayenin tercih ettiği GOSB, bünyesinde teknopark kurmuş olan ilk OSB'dir. GOSB, 5.370.000 m2'lik bir alanda yer almaktadır.’ dedi.


8 OSB, 5 teknoloji ve bilim merkezi

8 organize sanayi bölgesi ile 5 teknoloji ve bilim merkezini bünyesinde barındıran Gebze OSB'deki faaliyetler konusunda brifing alınmasının ardından Vali Fidan ve beraberindeki heyet Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdi. Düzce heyeti, konumu nedeniyle de sanayicinin gözdesi olan bölgedeki fabrikalarda yerinde inceleme yaptı.

Ziyaret sonunda Gebze OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım ziyaretin anısına Vali Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e hediye takdim etti.

Öte yandan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER)'ne üye Düzce OSB ile Gebze OSB'de söz sahibi isimlerin fikir alışverişi yapmasını sağlayan bu inceleme ziyareti ışında Düzce'deki yeni sanayileşme alanlarına yönelik yol haritası çizilmesi bekleniyor.


Haber:C.ÜSTÜNER