İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Program kapsamında Düzce’de 700 kişinin işe yerleştirileceği bildirildi. Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede; Düzce, Akçakoca, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, Yığılca, Beyköy, Boğaziçi Belediyeleri ile Müftülük, İl Özel İdaresi, Mili Parklar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Düzce Orman, Yığılca Orman, Gölyaka Orman ve Akçakoca Orman İşletme Müdürlükleri’nde 6 ay sürecek Toplum Yararına Programı çerçevesinde toplamda 700 işçinin çalıştırılacağı kaydedildi.

Belediyelerde 370, İl Özel İdaresi’nde 150 ve diğer kurumlarda ise 180 vatandaşın istihdam edileceği programa başvurmak isteyenlerin 24 Nisan 2018 - 27 Nisan 2018 tarihleri arasında İŞKUR’a gelerek şahsen başvurabilecekleri gibi yine aynı tarihler arasında İŞKUR Hizmet Noktası’na giderek başvurularını yapabileceği kaydedildi. 24 Nisan 2018 - 28 Nisan2018 tarihleri arasında ise İŞKUR internet sayfasından (www.iskur.gov.tr) başvurabilecek taliplilerin anılan kurumlardan sadece birine başvuru yapabileceği belirtildi.

Aranacak şartlar
Programa başvuracak adaylarda aranacak hususlar ise şöyle sıralandı:
- İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak,(Erkek adaylarda Müftülük hariç 35 yaşın üstündekilere öncelik verilecektir.)
- İŞKUR’un düzenlediği kurslara son 6 ay içerisinde katılmamış olmak,
- İl sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,
- Emekli ve malul aylığı almamak,
- Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç)
- Son bir yılda  düzenlenen programlarda en fazla 6 ay çalışmış olmak.
Başvuru süreci tamamlandıktan sonra başvuru yapanların listesi ile ilgili kurumlara gönderilecek ve asıl - yedek öneri listelerinin belirlenmesi istenecek. Öneriler çerçevesinde asıl ve yedek listelerini belirleyecek olan Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, müftülük hariç erkek 35 ve üstü, kadınlar, engelliler ve eski hükümlü olanlara öncelik verileceğini kaydetti.

Kimler programdan yararlanamaz?
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)’ne göre   aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceğini belirten müdürlük, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)’ne göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Aktif sigortalı olanlar, vergi mükellefi olup işveren statüsünde Bağkur’lu olanlar katılamaz. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz.”

Kesin listeler 10 Mayıs’ta duyurulacak
Kesin listelerin 10 Mayıs Perşembe günü saat 15:00’da İŞKUR ilan panosunda duyurulacağı ve listede ismi bulunanların 11 Mayıs Cuma günü saat 09:00 sularında ilgili kurumlarda işe girişlerinin yapılması için hazır bulunması gerektiği belirtilirken, fiilen 14 Mayıs 2018 tarihinde çalışmaya başlayacakları bildirildi.

Haberr: C.ÜSTÜNER