Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Güvenlik-İş Düzce Şube Başkanı Mehmet Değerli, taşeron işçilere kadro düzenlemesi konusunda Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması ile büyük hüsrana uğradıklarını söyledi.

“Sevincimiz dumura uğradı”

Değerli, “ Taşerona kadro açıklamasıyla sektörde çalışan işçiler olarak sevince gark olduk. Fakat sevincimiz fazla sürmedi. Maliye Bakanımızın açıklamalarıyla sevincimiz dumura uğradı. Türkiye genelinde kamuda çalışan 720 bin taşeron işçi var. 180 bini özel güvenlik görevlisidir. Bizler özel güvenlik personelini temsil eden Düzce Güvenlik İş İl Temsilciliği olarak son yapılan düzenlemelerin bu şekliyle kabul edilmesinin mümkün olmadığını büyüklerimize arz etmek istiyoruz.” dedi.

“1 Nisan şakası gibi oldu”

Düzce’de polis bölgesinde 650, jandarma bölgesinde 600 civarında özel güvenlik görevlisi çalıştığını söyleyen Değerli, asıl işçi yardımcı işçi ayrımını kabul etmediklerini söyledi. “Birçoğu devlet kurumunda çalışan arkadaşlarımızın hangisinin yeri doldurulabilir diyebiliriz. Temelinde asıl işçi yardımcı işçi ayrımını kabul etmiyoruz. Başbakanımızın asıl işçi yardımcı işçi ayırmaksızın kadroya alıyoruz açıklamasının ardından Maliye bakanımızın açıklaması 1 Nisan şakası gibi oldu. Bu kadronun hali kadro değil. Özel sözleşmeli kadro diye bir şey oluşturdular. Özel sözleşmeye dahil olan arkadaşlar geriye dönük haklarından feragat edecekler.” Şeklinde konuştu.

Özel güvenlik görevlilerinin emekliliğinde hak kaybına uğradığını ifade eden Değerli, kadro meselesinin çözümü için beklenti içinde olduklarını belirtti.

Haber:Y.SEVER