Brode sanayicileri Ulusal Rekabeti Geliştirme Projesi (UR-GE) kümelenmesi başvurusu için bir kez daha Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi.

Toplantıda bu proje ile neler kazanılabileceği konusunda proje danışmanı Serdar Demirbilek çeşitli bilgiler verdi. Özellikle ciddi döviz dalgalanmalarının yaşadığı bu günlerde bu projenin çok daha fazla önem kazandığı konusunun altı çizildi.

“Düzce’de ciddi bir güç ve potansiyel var”
Düzce Brode Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Tuncer, brode konusunda Düzce’nin ciddi bir güç ve potansiyeli olduğunu söyleyerek, bu gücün ancak birlikte hareket edildiği zaman başarılı sonuçlar verebileceğini vurguladı. Özellikle markalaşma konusunda birlikte bir Düzce markası üretmenin çok önemli hale geldiğini belirten Tuncer, dernek olarak Düzce’nin brode konusundaki makine parkını tespit etmeye çalıştıklarını, gücü bilinmesi açısından bu konunun çok önemli olduğunu ifade etti.

“Brode sektörüne önem veriyoruz”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ise konuşmasında, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, üretmeden ve ihraç etmeden yol alınmasının mümkün olmadığını ifade etti. Her türlü kümelenme hareketine oda olarak gereken desteği vereceklerinin altını çizen Şahin, “Brode sektörüne sahip olduğu homojenlik ve birlikte hareket etmeye en uygun sektör olduğu için öncelikle önem veriyoruz. UR-GE projelerine Ekonomi Bakanlığı yüzde 75 gibi çok büyük bir destek veriyor. Projenin ilk safhası olan İhtiyaç Analizi safhasında katılım yapacak üyelerimizin vermek zorunda olduğu yüzde 25’lik bölümün odamız tarafından karşılanması hususunu yönetim kurulu gündemine alacağız. Bu husus bile kümelenmeye verdiğimiz önemin bir göstergesidir.” dedi.

Yaklaşık 15 firma UR-GE projesine katılım yapacaklarını beyan etti ve başvuru evrakları imzalanmasına başlanıldı.



Brode nedir?
Kâğıt, kumaş ya da deri üzerine makine ya da el ile yapılan kabartma şeklindeki işlemlere Brode adı veriliyor. Bu işlemler için genel olarak renkli iplikler, altın ya da gümüş tel, bunların dışında pamuk ipliği ya da ipek kullanılabiliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER