İnşaat sektöründeki gelişmeler büyüdükçe sektörde yaşanan sorunlar da giderek büyüyor. Bu kez sorun Düzce’de yeni yapılan ve mevcut binalardan ev alan vatandaşların iskan sorunu olarak karşımıza çıktı.

Yeni binalarda yapım sorunlarıyla birlikte dairelerini büyük bir sıkıntıyla alan vatandaşların iskanları bir türlü alamaması ve müteahhitlerle iskan konusunda sürekli sıkıntı yaşaması gündeme geldi. Vatandaşlar bu konuya büyük sıkıntı yaşıyor.


“Bunu ben böyle ödemek zorunda değilim, mağduruz“
Geçen yıl Eylül ayında yüklenici firmayla anlaşarak ev satın alan Hasan Tosun,  yaşadığı sıkıntıyı şu cümlelerle dile getirdi:
“Geçen sene Eylül ayında bu evi satın aldık. Peşin para verip tapuyu üzerimize aldık ama bu alışverişte iskan işi konuşulmadı. 2-3 ay sonra bize dediler ki iskan almak içindaire başı 300 TL vereceksiniz. Çıkarttık verdik ama vermeyenler var. En son Haziran ayında bizim binadan 2 kişi kaldı vermeyen. Parasını vermeyenler var siz iskan alamıyorsunuz dediler bize. Benden alacağınız yok, benim iskanımı neden vermiyorsunuz dedim. Benimle ileri geri konuştular. Araya bu işlere bakan sorumlu kişi girdi. Haziran ayından beri bizi telefonda oyalıyorlar. En son eşimle konuşurken ona hakaret ediyor. Bizden ayriyeten para istediler, verdik. İskan işi müteahhitlerin sorunu. İskan olmayınca elektrik parası, su parası yüzde 30-40 fazla geliyor. Bunu ben böyle ödemek zorunda değilim. Mağduruz.“



“Hala birisini göndermediler”
Aynı sıkıntıyı çeken Feriha Tosun ise şu sıkıntılara değindi:

“Ben zaten defalarca arıyorum. Banyo küvetinden su gitmiyor insan yollayın, zaten gelen ve soruna bakan kişi onların hatasını kabul etti. Mutfak dolaplarında da sorun var, lekeler var. Hala daha birisini göndermediler. “

Açıklama yapanlar Düzce’de bu sıkıntıyı çeken binlerce kişiden sadece birkaç tanesi. Vatandaşlar, özellikle çektikleri iskan sorunu nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve bu konuda mağdur olduklarını belirterek bu sıkıntıların son bulmasını istediler.


Haber: M. AYDIN