Düzce’de yeni yeni ilgi görmeye başlayan sporlardan biri de jimnastik… Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Jimnastik kursları bu yıl şampiyonaya katılıyor. 

 

Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü faaliyet programında yer alan Jimnastik- Aerobik İl Birinciliği Yarışmaları yapılmaya başladı. 18 Temmuz Spor salonundaki yarışmalarda heyecan ve gözyaşı bir aradaydı. Düzce’de yeni yeni duyulan bir spor olan jimnastik sporunun il birinciliği yarışmasına sadece 8’i kız 1’i erkek olmak üzere 9 çocuk katıldı. Çocuklar yarışırken aileler de heyecanlı bir şekilde yarışmayı izledi. Bazı öğrenciler heyecana kapılarak gözyaşlarına hakim olamadı. Antrenörleri tarafından sakinleştiren yarışmacılar kaldıkları yerden devam etti. Yarışmada birinci olanlar Düzce’yi bölge yarışmasında temsil edecekler… Bugünkü yarışma ile ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Jimnastik Antrenörü Tuğba Kılıçduman, Düzce’de jimnastik sporunun atması temennisinde bulundu.

 

Kılıçduman, “Düzce’de ilk kez yapılan spor. Aerobik jimnastik il birinciliği yarışması yapılıyor. Burada 1. Olanlar bölge yarışmasına gidecekler. Sonrada Türkiye şampiyonasına katılacaklar. 6-7, 8-9 yaş olarak seçeceğiz. Umarım Düzce’de jimnastiğe olan ilgi artar. Velilerimiz çocuklarını jimnastiğe göndersinler. Veliler müdürlüğümüze başvurabilir ya da telefonla ulaşabilirler.”dedi.

Haber; S.KAŞKIR