Antalya'da hortum felaketinin bazı ekili alan ve seralara verdiği hasarı bahane eden fırsatçılar en büyük hortumu gerçekleştirmiş ve üreticiden ucuza kapatılan sebze ve meyvelerin fiyatı, daha pazara gelmeden 4-5 kat birden artmıştı.

Daha uyguna sebze-meyve satılıyor

Bu durum üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk işaretiyle enflasyonla mücadele kapsamında hem vatandaşın cebini hem de üreticiyi rahatlatmak amacıyla belediyeler tarafından yapılan tanzim satışlar bazı illerde hayata geçirildi.

Uygulama ile sebze ve meyvede vurguna karşı tanzim satış modeli ile yerel yönetimler devreye girdi ve market ve manavlara göre daha uyguna sebze-meyve satılmaya başlandı.



Düzce’de de tanzim satış noktası kurulacak mı?

Uygulama, yapıldığı illerde vatandaşı memnun etti. Düzceli vatandaş ise uygulamanın Düzce’de de hayata geçmesini istiyor. Şimdi ise akıllarda tek bir soru var: “Düzce Belediyesi neden tanzim satış yapmıyor?”

“Biz fiyat denetimi yapıyoruz; yap derlerse yaparız”

Biz de gündemi meşgul eden bu konuyu, muhatabı olan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a sorduk. Haber merkezimizin cep telefonu aracılığıyla ulaştığı Başkan Ay, uygulamanın Düzce ölçeğindeki durumunu değerlendirdi. Dün hal esnafı ile bir araya geldiğini belirttiği açıklamasında Başkan Ay, şunları kaydetti:

“Düzce küçük bir yer. Bu yüzden biz de şu anda araştırma yapıyoruz. Üretici de kendisinde mal olmadığını söylüyor. Araştırıyor ve bu konuda çalışıyoruz. Tanzim satış noktaları kurup kuramayacağımızı Ankara ile de görüşüyoruz. Bizde tanzim satış yap derlerse yapacağız. Biz belediye olarak şu anda denetliyoruz ve fiyat kontrolü yapıyoruz. Zaten tanzim satış yapan yerler de mal bulmakta güçlük çekiyor çünkü üreticide mal kalmadı. Fiyatların Düzce için astronomik olmaması için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Düzce’de bugün astronomik bir fiyat artışı da yok.”



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ