6 ana sektörün güçlü ve zayıf yönleri belirlendi

Tekstil - inşaat ve yapı malzemeleri - makine ve otomotiv - gıda - orman ürünleri - cam, lojistik, ilaç ve plastik olmak üzere 6 ana sektörü kapsayan SWOT Analizi Çalışması’nın tanıtım toplantısı Düzce TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanayi kuruluşlarının güçlü yönleri ile geleceği açısından önemli olan fırsatların saptanmasını ve zayıf yönlerinin belirlenerek önlem alınmasını sağlayan bir sektörel analiz olan çalışma, uzun yıllardır başvurulan önemli bir yol gösterici olmasına karşılık Düzce TSO tarafından ilk kez yaptırıldı.

“Daha önce odanın böyle bir çalışmasının olmadı”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Düzce Üniversitesi'ne yaptırılan çalışmanın tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Düzce TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı yaptı. Taşlı, daha önce odanın böyle bir çalışmasının olmadığını, iş dünyasının önünü görebilmesi adına bu çalışmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Yapılan sektörel analiz ve SWOT analizi çalışmasının Düzce sanayisine ışık tutmasını beklediklerini belirten Taşlı, bu çalışmada aktif olarak görev alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Eğilmez ve Meclis Üyesi Bilal Türkan'a da teşekkür etti.
Taşlı'nın açılış konuşmasının ardından Düzce TSO tarafından Düzce Üniversitesi'ne yaptırılan Sektörel Durum Analizi ve SWOT Analizi çalışmalarının sunumlarına geçildi.