Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2012 yılı Mart-Nisan Dönemi Teknik Destek Programına Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde Mart-Nisan  2012 döneminde toplam  37 başvuru geldi ve  25 başvuru destek almaya hak kazandı. Destek almaya hak kazanan projeler arasında Düzce'den 6 proje bulunuyor.
 
Düzce İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün “Hasta Hakları ve Uygulamaları Kursu”, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'nün Çocuklar İçin İleri Yaşam Desteği Kursu, Yığılca Kaymakamlığı'nın Geleceğimizin Aynası Çocuklar, Yığılca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün Finansal ve Ekonometrik Analizler İçin Eviews Eğitimi ile Çilimli İlçesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'nin Alternatif Üretim Kaynakları Ve Ekim Nöbeti Programları MARKA'dan teknik destek almaya hak kazandı.
 
Teknik Destek Programı ile kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara, program ve proje hazırlamasına katkı sağlama, danışmanlık sağlama ve lobicilik ile uluslararası ilişkiler kurma gibi faaliyetlerine destek sağlanacak. Uygulama süresi en fazla 1 aylık süre içinde 14 günlük uzman desteği olan Teknik Destek Programı’nda, kurum ve kuruluşlara herhangi bir mali destek verilmeyip gerekli eğitim ve danışmanlığa yönelik teknik destek ajans tarafından uzman görevlendirme veya hizmet satın alınması yoluyla gerçekleştirilecek.
 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, “Ocak ayında başladığımız Teknik Destek Programı'na bölgemizdeki kurumlar ve kuruluşlar büyük ilgi göstermiştir. Bu programa başvuran bütün kurumlara ve kuruluşlara teşekkür ederim. Teknik destek programının bölgemizin teknik kapasitesini artırması bizi sevindirmektedir. Bu programın bölgemize hayırlı olması diliyorum” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER