2010 yılında Düzce’de Operasyon Merkezi’ni faaliyete sokan Avrupa’nın lider IT hizmetleri şirketi Atos, şimdi de Atos Düzce Teknokent Yazılım ve Test Hizmetleri Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Vali Adnan Yılmaz ve protokolün katıldığı törenle açılışı yapılan yazılım merkezi yatırımı için Düzce Üniversitesi Teknopark’ı seçen Atos, ilk aşamada 150 yazılım uzmanına istihdam sağlayacak.
Açılışa katılan Vali Adnan Yılmaz, Atos’un böyle bir yatırım için Düzce’yi seçmiş olmasından duydukları mutluluğu belirtti.
Bu yatırımın Düzce ekonomisinin yanı sıra bölge ve çevre illerdeki gençlerin kariyeri için de büyük bir gelişme olduğunu paylaşan Yılmaz, “Atos gençlerimize teknoloji alanında ayrıcalıklı bir kariyer fırsatı sunuyor. Düzce yerel yönetimi ve valiliği olarak Atos’a verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Tüm bu adımlar ülkemizin 2023 vizyonu açısından da büyük önem taşıyor. Düzce, Türkiye’nin Silikon Vadisi olarak, tüm dünyaya yazılım ihraç edebilir” dedi.
Düzce yatırımlarıyla ilgili konuşan Atos Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Orhan Akbulut ise 2010’da açılışı gerçekleşen Düzce Operasyon Merkezi’nin bugün 1000’i aşkın gence istihdam sağladığını belirtti. “Düzce bizi hiç mahcup etmedi” diye konuşan Akbulut, Düzce’nin çağrı merkezi operasyonları alanında yıldızlaşan bir bölgeye dönüştüğünün altını çizdi.

Haber: C. ÜSTÜNER