Ak Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye'nin 81 ilinde yapılacak olan 'Kent Ekonomileri Formu' toplantısı, Düzce' de gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Karaca'nın yaptığı toplantıya iş adamı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda Düzce'nin dinamiklerini belirleyecek ciddi bir projenin eksikliğine vurgu yapılırken, toplantıdan çıkan sonuçların rafta kalmayacağı belirtildi.



Mecliste gensoru görüşmeleri nedeniyle Düzce milletvekillerinin katılamadığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu, toplantıda ön yargılardan uzak Düzce için nelerin yapılacağını konuşulacağını söyledi.

Rafta kalacak endişesi olmasın



Kaşıkoğlu, "Amacımız büyüyen Türkiye adına makro ekonomik politikalarda Düzce kenti olarak neleri ortaya koyabiliriz bunun araştırmasını yapak.biz birlikte Düzce diyorsak birlikte Düzceyiz diyebilmeliyiz. Bizi geride kalmamıza neden olan bir takım unsurların tespit edilip Düzcelilik ruhuyla çok çok daha ilerye ulaşacağımız inancındayım. Tabandan tavana çok etkili bir çalışma olacağını düşünüyorum. Sakın bu çalışmalar rafta kalacak endişesi olmasın. Sonuç odaklı bir çalışma olacak. Her bir safhası takip edilecek şeffaflıkta olacak. Bu konuda Düzce'de bir çok proje hazırlandı. Il gelişme planları hazırlandı, kent konseylerimiz , önemli sivil toplum kuruluşlarımız var ama bir senkronize krurulduğunu söylemek mümkün değil. Onun için siyasetten farklı anlayışta oluşan çok değişik ekonomi çevrelerinin biraraya geldiği toplantının hayırlara vesile olmasın dilerim."diye konuştu.

Siyaset odaklı bir forum olmadığına dikkat çeken Kaşıkoğlu, Mecliste grubu bulunan tüm partilerin temsilcilerini de ilerleyen zamanlarda aralarında görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Yeni bir plan ortaya konulmadı

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerfioğlu konuşmasında üniversite olarak bölge halkının yaşam kalitesini yükselmeye katkı sağlayacak projeler üretmeye kendilerine amaç edindiklerini ifade ederken, bu tür projelere her zaman destek vereceklerini söyledi.



Şerifoğlu " Düzce İl Stratejik planın ardından yıllardan bu yana yeni bir plan ortaya konulmadı. Bu eksikliğin giderilceğini düşünüyoruz. Üniversite Düzce için bir şanstır. Düzce'nin 50 yıl sonraki geleceğini üniversite olarak katkı sağlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı İsmail Bayram ise Düzce'nin potansiyellerini belirlerken birlik olmanın önemine vurgu yaptı.



Bayram, " Geçmişte de buna benzer çalışmalar yapılmıştı. Belki çoğu orada oturulup konuşuldu ve hayata geçme fırsatı bulamadı. Umut ediyoruzki bu çalışma Düzce'nin bundan sonraki süreçte hangi unsurlarla ortaya çıkması gerektiğini belirleyecektir. Burada asıl bir araya gelebilmenin gelincede ortaya çıkacak olan sorunları görüşebilmek önemli. Siyasi faktörlerden arınarak bulunduğumuz şehri gelişimi adına biraraya gelebilmeliyiz. Yerel yönetici olarak bu anlamda herkesi kucakladığımızı ifade ediyorum. "diye konuştu.

Bayram'ın konuşmasının ardından Doç. Dr. Yusuf Karaca kent ekonomileri ile ilgili bir sunum yaptı ve sonrasında katılımcıların soruları ve görüşleri dile getirildi.

Haber: S. KAŞKIR