Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Yatırım Geliştirme yetkilisi Mr. Michal Mierzwa Düzce’ye geldi.

Düzce ve Polonya arasında ticaret yapılması konusunu işlemek üzere Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ticaret Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düsiad Başkanı Eyüp Çakır ve Düzceli işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Polonya Büyükelçiliği Müsteşarlığından kendilerinin aranarak, Düzceli işadamları ile bir araya gelmek istedikleri belirttiklerini ve bu gün için kendilerine randevu verdiklerini belirterek, burada amacın Bütün dünya ülkelerinin Müsteşarları ile işadamlarını bir araya getirmek, olduğunu söyledi.

 Metin Büyük  Dünyanın küçüldüğünü  gümrük duvarlarının kalktığını, Düzce’de üretilen ürünlerin dünyanın her köşesinde, dışarıda üretilen ürünlerin de Düzce’de alıcı bulduğunu, bu gibi görüşmelerden kısa sürede sonuç beklemenin yanlış olduğunu belirterek, işbirliği olanaklarını geliştirmenin önemine işaret etti.

Polonya Ankara Ticaret Müstaşarı Yatırım Geliştirme Yetkilisi Mr. Michal Mierzwa Polonya’nın ekonomik durumu hakkında Düzceli işadamlarına bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda kalem, kalem ekonomi anlatıldı ve Polonya’nın yatırım için ideal bir ülke olduğu konusunda işadamları ikna edilmeye çalışıldı. Toplantı sunum sonrası karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.