Doğalgaz zammı, elektrik zammı, ekonomik kriz, fındık fiyatı derken yaşanan bu ekonomik sorunlar vatandaşları hem psikolojiksel hem de geçimsel olarak zora sokuyor. Ekonomi nedeniyle sinirleri bozulan vatandaşlar, yaşadıkları sorunları eşleri ve çocuklarından çıkararak hatta onları evden atarak gösterirken geçim derdi nedeniyle de bazı vatandaşlar zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

Özellikle ekonomide kriz belirtilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte fabrikalarında işçi çıkarmak zorunda kalması ve vatandaşın alım gücünün iyiden iyiye zayıflaması nedeniyle bazı vatandaşlar buldukları parklarda ve boş alanlarda kalmak zorunda kalıyor. Maddi olanaksızlıklar sonucu sokakta yatmak zorunda kalan ailelere kamu kurumları tarafından yardım eli uzanmaya çalışılsa da yaralarına tam anlamıyla merhem olunamıyor.

Yangında evleri yanan vatandaşlarda çatırda yatıp kalkarak hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde ekonomik güçlükler nedeniyle zor durumda kalan ailelerin durumunun ekranlara yansıması da durumu ortaya koyuyor. Zamların devam etmesi halinde ise bu olumsuzlukların hangi boyutlara ulaşacağı bilinmiyor.