Asgari ücretin ne kadar olacağı merakla beklenirken sokağın nabzını tutan haber ekibimiz vatandaşlardan ekonomik değerlendirmeler almaya devam ediyor.
Ekonomiyi kötü bulanların yanı sıra, yaşam şartlarından memnun olanların da olduğu göründü. Öncü Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, bazı şeylerin abartıldığını söyledi.
 


“Suçu kendimizde arayalım”
Rahat bir şekilde geçindiğini, asgari ücretin de ekonomiye uygun ilerlediğini söyleyen Ogün Özatan, artan zamlar içinse “Burada hükümetin suçu yok. Soğan depoları falan bulunuyor. Bizim milletimiz de çok fırsatçı. Suçu kendimizde arayalım. Asgari ücretin en az 2.000 TL olması lazım. Tabi 3.000-5.000 vaat edenler de var. Neye göre konuşuyorlar bilmiyorum. Ondan sonra bir baston ekmek 15 TL olur” şeklinde görüş belirtti.
 
“Çok rahat geçinebiliyorum”
Gelirinin yeterli olduğunu söyleyen Osman Gülbeyaz, “Ekonomi normal, etkileyen bir durum yok. Şu anda evime götürdüğüm para ile çok rahat geçinebiliyorum. Çocuklarımın birçok ihtiyacını da karşılıyorum” şeklinde konuştu.
 


Herkesin yemesi içmesi yerinde”
Ekonomik durumun abartıldığını ifade eden Serdar Akyüz, “Açık söylemek gerekirse, Türk Milleti geçinir. Bizde aşırı harcamalar var. Aşırı bir özenti ve lüks var. Bir düğünde, bayramda görüyoruz. Bakmayın abartılara, cidden memleket iyi durumda. En basit örneği, Düzce araba ile doldu. Demek ki var insanlarda. Biraz geni düşünüp, iyi muhasebe etmek gerekiyor. Herkesin yemesi içmesi yerinde, eğer tutumlu olup da geçinemiyorum diyen varsa yalan söyler, 15 TL’ye sigara içiyorlar” dedi.

İdare ediyoruz”
Ek işlerle ve idareli tutumlu davranarak geçinebildiklerini belirten Ahmet Çakır, “Ben köylüyüm. Köyden gelen ufak tefek şeylerle idare ediyoruz. Her hafta pazara gidemiyoruz. Marketten her istediğimizi alamıyoruz. Onlar bizim için lüks” ifadelerini kulandı.
 


“2019’da her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum”
Ek işlerle geçimini sağladığını söyleyen Fehmi Hıdır, asgari ücreti değerlendirerek, “Şu an yeterli olduğunu düşünmüyorum. Ama 2.800-3.000 civarında olursa, güzel olur diye düşünüyorum. Ek işlerle dolabı doldurabiliyoruz, şükürler olsun. 2019’da her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haber: İ. İ. AYDOĞDU


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8