Türk sanayicisinin dünyanın önde gelen üreticileriyle yarışır duruma geldiğini belirten Düzce TSO Başkanı Metin Büyük, "Muadil ürünler arasında ithal olanı değil de yerli olanı seçmek ülke ekonomisine katkı sağlamanın yapı taşı olacaktır. Bu bilinçle hareket eden tüketici yerli üreticiyi desteklemiş, teşvik etmiş ve motive etmiş olacaktır. Tüketicilerimize seslendiğimiz gibi üreticilerimiz de ham madde tercihini yerliden yana kullanırsa yerli yatırımcımız yeni dünya markalarıyla evrensel düzeyde yarışabilir konuma erişecektir" dedi.
Dünya markası olmanın ön şartı
Düzce TSO Başkanı Büyük, yerli üretim ve tüketimin tercih edilebilirliğinin ön şartının iç piyasada desteklenmesi olduğunu dile getirerek, "İç piyasada tercih edilen ürünler dış piyasada da kolaylıkla kendine yer edinebiliyor. Bu sayede yerli ürünler yurt dışında kabul görerek dünya markası olma yolunda önemli adımlar atmış oluyorlar. Yerli üreticimizin dış pazarda etkin rol oynaması için yurt içinde tercih edilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Tercihinizi yerliden yana kullanın

Büyük, tüketicilere seslenerek “Günlük ticarette en basit alışverişlerde aynı ürünün yerlisini tercih etmek ülke ekonomisine katkıda bulunmak demektir. Bilinçli tüketim kavramının temeli tercihlerin yerliden yana kullanılmasıdır. Bir tüketici alışverişi yaparken üç unsura dikkat etmektedir. Bunlar; fiyat, kalite ve marka bilinirliğidir. Bunların yanına yerli ürün tercihini de eklemek gerekir. Bu bilinci aileler çocuklarına, okullar öğrencilere, medya kitlelere, sivil toplum örgütleri de kamuoyuna kazandırmalıdır. Bu sorumluluk hepimizindir” dedi.

Haber; S. KAŞKIR