Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Türkiye Elektrik Ticareti Anonim Şirketinin Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye bağlı 20 elektrik dağıtım şirketine sattığı toptan elektriğe zam talebini onayladı. Buna göre 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren TETAŞ'ın kilovat saati 10.74 Ykr'den sattığı toptan elektrik fiyatı yüzde 34 artacak.

Edinilen bilgiye göre Kurul, bugünkü toplantısında TETAŞ'ın 1 Ekim 2008 tarihinden geçerli yeni tarife önerisini değerlendirdi ve karara bağladı.

EPDK 20 dağıtım şirketine zam talebinin onaylandığına dair bir yazı göndererek, maliyet artışları çerçevesinde şirketlerin yeni tarifelerini bildirmelerini istedi. Şirketlerin vereceği teklif doğrultusunda nihai tüketiciye yansıyacak zammın ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

TETAŞ'ın zam talebinde otomatik fiyatlandırma mekanizması çerçevesinde yansıtılması gereken maliyet artışları ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezinde ortaya çıkan fiyatlar büyük rol oynadı. Zammın üreticiye yansımasının da yüzde 10 ile yüzde yirmi arasında bir değer olabileceği belirtildi. Elektrik dağıtım şebekeleri arasında Düzce'ye elektrik dağıtımı yapan SEDAŞ'ın da yer aldığı artıştan Düzce'nin de etkileneceğini ortaya koyuyor.