Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (Sedaş), daha önce yapılan şikayetleri dikkate alarak emekli, malul, dul, yetim ve sakatlık maaşı alanlar ile gazilerin, maaş tarihlerine göre elektrik borcu son ödeme tarihini kendilerinin belirlemesi için çalışma başlattı.

Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illerinde yaklaşık 1. 5 milyon abonesi bulunan SEDAŞ, faturalarda yeni düzenlemeye gitti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, elektrik faturası tahakkuk programına entegre edilen bir programla fatura son ödeme tarihinin abone talebiyle oluşturulmasına imkan sağlandığı kaydedildi. öncelikle emekli, malul, dul, yetim ve Gaziler ile sakatlık, muhtaçlık maaşı alanların taleplerinin uygulamaya konulacak uygulama ile ilgili ileriki dönemde bu imkanın tüm aboneleri kapsayan bir uygulamaya dönüştürülmesi için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

GPRS'li el bilgisayarı ile abonelerin kapısında fatura tahakkukunun, yürürlükteki mevzuata göre son ödeme gününü endeks okumasından sonraki 10'uncu gün olarak belirlediği ifade edilirken yapılacak olan çalışma ile abonelerden ardışık tarihler olarak, örneğin, ayın 1 ile 5 ya da 20 ile 25'i gibi 5 günlük bir süreyi kendileri için son ödeme günü olarak bildirmeleri istenecek.

Haber; R. BAL