Düzce Belediyesi şehir içi ulaşımda yenileme çalışmalarına başlıyor. Çevre dostu otobüslerin Düzce’de elzem ihtiyaçlardan biri olduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, elektrikli araçla ilk seferi yaptı.



Elektrik ile çalışan çevre dostu otobüslerle ilgili olarak İstanbul, Kayseri, Manisa gibi büyükşehirlerde ulaşım filoları tasarlayan Bozankaya şirketi ile görüşen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, şirket tarafından hazırlanan prototip aracı şehir merkezinde kendisi test etti.


Şirket yetkililerinden otobüslerin çalışma sistemi ve yolcu taşıma konusundaki verimliliği hakkında bilgi alan Keleş, yerli üretim araçların Düzce’ye iyi geleceğini belirtti.

Keleş,“ilimizde hava kirliliğine karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Bu kapsamda ulaşım filomuzu da iyileştireceğiz. Deneme sürüşünü bizzat kendim sizlerle birlikte yaptık ve gördük ki yeni araçlar hem çevre dostu hem de oldukça konforlu ve sessiz. Bütün çalışmalarımız vatandaşlarımızın şehir içi seyahatlerinin konforunu artırmak ve memnuniyeti sağlamak için” dedi.


Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamada araçların tamamen elektrikli akü sistemi ile çalıştığı ve aynı zamanda tek düğme sistemine sahip olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsü özelliklerini taşıdığı ifade edildi.


En az yarım saat ile en fazla 4 saat süre içinde şarj olan araçlar, bu sayede şehir içi ulaşımda en az 240-320 km arası, uzun yolda ise 370 km menzile kadar çıkabiliyor. Yerli üretim araçlarda şehir içi en az 200 km menzil garantisi verilirken, kilometre başına 6,5 kuruş maliyetin olduğu uzun yolda ise 3,5 kuruşa kadar maliyet azaltıyor.Engelliler için de uyumlu olan araçlarda rampa sistemi bulunurken, air-suspansiyon sayesinde yan yatma özelliğine sahip.