Sanayi alanında gelişmek adına adımların atıldığı Düzce'de lojistik merkezi kurulması için bir dönem toplantılar düzenlendi hatta projeler hazırlandı. Düzce'de girişimler yapılırken, bir yatırımın daha Bolu'ya kaydığı ortaya çıktı. Bu İddia Düzce Ticaret Odası meclis toplantısında gündeme geldi. Meclis üyesi Bilal Türkan, toplantıda Lojistik Merkezi, Evsel atık ve Yığılca'ya kurulması planlanan Çimento Fabrikası'na ilişkin TSO Başkanı Fahri Çakır'a yönelttiği sorular cevapsız kaldı. Türkan, toplantı sonrası  ÖNCÜ Tv'ye yaptığı özel açıklamalarda TSO Başkanı Fahri Çakır'ı suçladı.

İmzası Var, 'Biz Bu Yatırımı Kaçırdık' Demiyor

Türkan, "Lojistik Merkezi için meclis toplantısında komisyon kurduk. Taşımacılık işi yapan arkadaşlarımızı yönetime seçtik. Böyle bir yönetim oluşturduk.Lojistik OSB'yi üyelerimiz yapacaktı ama MARKA'nın Sitesi'nden aldığım bilgi ve Bolu'daki açılışa göre Lojistik OSB Bolu'ya gitti. Sadece o değil, lojistik OSB'nin yanı sıra serbest bölge ve  ihtisas gümrüğü için de bakandan söz aldıklarını Bolu Valisi ve Bolu TSO Başkanı açık açık bildirdi. Ne hazinki komisyon üyesi olan Fahri Çakır, Bolu lojistik OSB için imza atıyor. Buna rağmen 'biz bu yatırımı kaçırdık' demiyor. Havanda su dövüyoruz. Bunu sordum ama cevap alamadım."diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın beceriksizliğinden kaçırdık!

Lojistik Merkezi'nin Düzce'de kurulması halinde elde edilecek kazanımları paylaşan Türkan, şöyle devam etti:  "lojistik merkeziyle, ihracat ve mal üreten firmaların merkezi Düzce olacak. Bizim en büyük sıkıntımız bu değil mi? Fabrikanın tozunu biz soluyoruz ama merkezi İstanbul'da. Lojistik merkezi olduğu zaman hepsinin merkezinin buraya gelmesi gerek. burada yaşayanlara artı bir gelir sağlayacak. Bunu yanı sıra Lojistik merkezi nakliyat firmalarının ortak noktası olacak. Gümrük burada yapılacak, KDV burada kalacak. Maalesef biz bunların hepsini kaçırdık. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'nın beceriksizliğinden."

Yine Danıştay'ın, Düzce'deki Katı Atık Tesisi'nin ÇED iptalini onaması sonrası Vahşi depolamaya geri dönüldüğüne dikkat çeken Türkan,evsel atık bedelinin artık alınmaması gerektiğini vurguladı. Sanayicileri de ilgilendiren bu konuda TSO Başkanı'nın bir girişimde bulunmamasını eleştiren Türkan, şöyle konuştu:

5 liralık suya 28 lira para ödüyoruz

"Evsel Atık Bedelleri biz sanayicileri de ilgilendiriyor. Bizim çöp tesisimiz olmadı. Çöp tesisi olsa evsel atık bedeli toplayabiliyorsun. Aynı şekilde köylerde de toplanıyordu ama şimdi kalktı. Dağdan gelen 5 liralık suya 28 lira para ödüyoruz. Böyle bir şey olamaz! 'Bunu neden savunmuyorsun' dedim. Ama cevap alamıyoruz. Karşılama uğurlamadan başka yaptığı bir şey yok."

Düzce'yi kanser kenti haline getirmek mi istiyorlar?

Yığılca'ya kurulması planlanan Çimento Fabrikası'na ilişkin de konuşan Türkan, endişelerini paylaştı.

Türkan, "Yığılca'da çimento fabrikası kuruluyor. Dilovası şuanda çimanto fabrikası yüzünden bu hale geldi. Kanser sayısı hayli yüksek. Zaten Kanserli köyler diye haberler yapılıyor, Düzce'yi iyice kanser kenti haline getirmek mi istiyorlar? niye buraya getiriyorlar? Buraya geldiği an Düzce tamamen kanserojen bir yer olacak. Tarımcıya, üniversiteye sormuyorlar ama hemen fabrikayı kuruyorlar. Düzce yaşanmayacak hale geldikten sonra fabrika kursan ne olur kurmasan ne olur? Bu fabrika buraya kurulsun, Dilovası olacağız. Düzce oturulamaz hale gelir. Nasıl ki Bolu Karaçayır hiç gelişmiyor. çünkü çimento fabrikası var. Herkes kaçıyor. zararlı fabrika arıyorlarsa en zararlısı çimento fabrikası."diye konuştu.

Haber;S.KAŞKIR