Mera Islah ve Amenajmanı Projesi kapsamında ıslahı yapılan Elmacık Köyü Merası'nın düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Mera açılış törenine, protokol üyelerinin yanı sıra Düzce Atatürk İlkokulu öğrencileri ile köy halkı da katıldı.



Hedef: Tarım ve hayvancılığı geliştirmek

Vali Yardımcısı Salih Karabulut, programda yaptığı konuşmada; “Tarım ve hayvancılığın gelişmesi, üretim kalitesinin arttırılması, çiftçimizin, köylümüzün gelir seviyesinin yükseltilmesi için devletimizin değişik destek ve teşvikleri var. Mera ıslah çalışmaları da bunlardan birisidir. İnşallah köyümüzde hayvancılık ve üretim bereketli olur. Ben bu meranın köyümüze hayırlı olmasını ve bereket getirmesini diliyorum başta il müdürümüz olmak üzere emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

“En ucuz yem; meralardır”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı'ndan Şube Müdürü Türkay Karaca, hayvancılıkta maliyetlerin yüzde 70-75’ini yem maliyetleri oluşturduğu ifade ederek kaliteli kaba yemin en ucuzunun meralar olduğunu belirtti.

27 mera ıslah ve amenajman projesi uygulamaya kondu

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu müdürlük olarak mera ıslahına büyük önem verdiklerini ifade ederek şimdiye kadar 27 adet mera ıslah ve amenajman projesinin uygulamaya konduğunu açıkladı. Bu projelerden 20’sinin tamamlandığını ve 7’sinin ıslahının devam ettiğini belirten Kabaoğlu, Elmacık Köyü Merası ile ilgili olarak ıslah kapsamında ihata, sundurma ve sıvat yapıldığını, yabancı ot temizliği yapılarak gübrelendiğini ve ot kalitesi yükseltilerek açılışa hazır hale getirildiğini söyledi.

Muhtar: Koruyup kollayacağız

Elmacık Köyü Muhtarı Yüksel Yılmazoğlu da Mera Islahı Projesi kapsamında yapılan çalışmalardan çok memnun olduğunu ve meranın bu hale getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek köy halkı olarak merayı koruyup kollayacaklarını belirtti.

Tören etkinlikleri kapsamında Düzce Merkez Atatürk İlkokulu Folklor Ekibi’nin gösterisinin gerçekleşmesinin ardından Elmacık Köyü “En Güzel Buzağı ve En Güzel Kuzu Yarışmaları”nda dereceye girenlere Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut ve protokol üyelerince ödülleri verildi.



Ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla meranın açılış kurdelası kesildi ve tören yapılan ikramla son buldu.

Haber:C.ÜSTÜNER