İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına, yılın ilk yarısındaki TÜFE oranı doğrultusunda Temmuz ayından itibaren yüzde 6 zam yapılacak.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranınında belli olduğunu söyledi.

Yılın ilk yarısında TÜFE'nin yüzde 6 düzeyinde gerçekleştiğini anımsatan Ergün, emekli aylıklarının da 2008 yılı Bütçe Kanunu uyarınca, Temmuz ayından itibaren TÜFE oranı kadar artırılacağını belirtti. Ergün, buna göre işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının Temmuz ayından itibaren yüzde 6 zamlanacağını kaydetti.

Emeklilerin taban aylığının alım gücünün enflasyon karşısında gerilediğini dile getiren Ergün, yılbaşında tahmini enflasyona göre yapılan yüzde 2 oranındaki zammın 6 aylık enflasyon karşısında önemli kayba neden olduğunu ifade etti.

Bütçe Kanunu'na göre, ilk 6 ayda yaşanan yüzde 4 oranındaki enflasyon farkının da emekli aylıklarına yansıtılması gerektiğini belirten Ergün, Bütçe Kanunu'nun bu düzenlemeyi yapma konusunda Bakanlar Kurulu'na yetki verdiğini söyledi. Ergün, bu farkın verilmesiyle birlikte en düşük işçi emeklisi aylığının toplam yüzde 10 oranında artarak 615,11 YTL, en düşük Bağ-Kur emekli aylığının da 451,11 YTL'ye çıkacağını bildirdi.