Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 18'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı.

DÜZCE ORTAK STANTTA
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) sorumluluk alanında yer alan Düzce, aralarında Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak illerinin de bulunduğu ortak tema altında 8A salonunda tanıtımın etkinliğinde yer alıyor.


Düzce’nin Kültür ve Turizm potansiyellerinin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımı açısından büyük önem taşıyan EMİTT Fuarı’nda Düzce’nin mevcut turizm imajını şekillendiren temel unsurlar tanıtılacak. Fuarda; Düzce’nin tarihi, ekolojik çeşitliliği, dört mevsim doğa turizm potansiyelleri, yerel yaşam tarzı, doğal ürünleri ve alternatif doğa sporları, görsel, yazılı ve birebir ilişkiler içerisinde olunacak. Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım broşürlerine ek olarak bu yıl Trans Yayla Turizmi, Su Yolu, İnanç turizmi ve Yığılca’dan Yedigöller’e broşürleri ile tanıtım desteklenecek.


18’inci Emitt Uluslararası Turizm Fuarına Düzce’den başta Vali Ali İhsan Su, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak katılırken, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’da katılımcılar için araç kaldırdı.
TURİZM ADINA EN ÖNEMLİ FUAR
2014 yılında katılımcı ve ziyaretçi rekoruna imza atmayı hedeflen furarın İlk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka açık olarak düzenlenecek.

EMİTT 2014 fuarı, tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller, hava yolları, cruise firmaları, turistik beldeler, uluslararası tanıtım ofisleri ve turizm sektörüyle ilgili tüm kuruluşlardan oluşuyor. Yabancı katılımcıların da büyük ilgi gösterdiği EMİTT, bölgenin destinasyonları arasında ilk sıralarda olmayı hedefleyen Düzce adına önemli bir fuar.