2010 Yılı emlak vergilerinin belirlenmesinde geçerli olacak arsa metrekare birim fiyatlarının tespit edilmesinden sonra Düzce'nin en değerli ve en yüksek fiyatlı arsalarının İstanbul Caddesi'nde olduğu açıklandı.
Bu fiyatlara göre, İstanbul Caddesi ve çevresindeki Düzceliler en pahalı arsalarda oturuyor. İstanbul Caddesi çevresindeki Cedidiye, Şerefiye ve Kültür mahallesinde arsa birim fiyatları metrekaresi bin 313 TL olarak tespit edildi.

Belediyeler tarafından her dört yılda bir yenilenen verilere göre, Düzce'de de en pahalı ve en ucuz arsaların hangi mahallelerde bulunduğu tespit edildi.Belirlenen fiyatlara göre, en pahalı arsalar İstanbul Caddesi ve çevresindeki, Cedidiye, Şerefiye ve Kültür mahallelerinde bulunuyor. Buralardan arsa almak isteyenler metrekare başına bin 313 TL ödeyecekler.Cedidiye mahallesinin Bolu Caddesi bölümünde fiyatlar bin 96 TL'ye kadar düşerken, Burhaniye mahallesi'nde ise arsa birim fiyatları bin 100 TL olarak tespit edildi. Şerefiye ve Burhaniye Mahallesinin Atatürk Bulvar ı çevresindeki arsa fiyatları İstanbu Caddesine göre biraz düşüş gösteriyor. Buralarda arsa almak isteyenler metrekare başına bin TL'yi gözden çıkaracak. Bu dört mahalledeki arsa fiyatları ile diğer mahallelerdeki arsa fiyatları arasında oldukça büyük fark görülüyor. Uzunmustafa mahallesinde en yüksek arsa fiyatı 366 Tl iken sokaklarda 80 TL'ye kadar düşüyor. Çay Mahallesi ve Aydınpınar caddesinde metre karesi 300 TL' olarak belirlenmiş.

Düzce'de merkezde en düşük arsalar Ağa Mahallesinde. Bu mahallelerde arsanın metrekaresi 58-23 TL arasında.

Kalıcı konutlar ise yine fiyatları en düşük olduğu bölgelerin başında geliyor. Sözkonusu alanda arsaların metrekare fitalranı ortalama olarak 25 TL'.
Emlak beyanlarına bakıldığında düzcede arsalar sudan ucuz
madalyonun diğer yüzüne bakıldığında ise hiçte böyle olmadığı görülüyor.