Geçen yıl 20 ile 25 TL olan palamut bu yıl 5 ile 10 TL arasından sezona giriş yaptı. Bereketli geçen bir palamut mevsiminde fiyatlardaki gözle görülür düşüş sayesinde balığa olan talebin artması satıcıların yüzünü güldürüyor.

Geçen sene tezgaha palamut koyamıyorduk”

Fiyatlar ve satışlardan ötürü memnuniyetini dile getiren balıkçı Onur Hazır şunları söyledi: “Satışlar mükemmel. Fiyatlar daha mükemmel. Bir tane palamut bugün 5 TL, hamsi ise 7 TL. Vatandaşlar da çok memnun çünkü fiyat çok düşük. Geçen sene biz tezgaha palamut koyamıyorduk. Bu sene bolluk bereket var. Vatandaş da razı biz de razıyız.” diye konuştu.

Bereketli bir sezon geçiriyoruz”

Başka bir balıkçı Ahmet Kabasakal ise geçen sene 20-25 TL’ye sattığı palamutu bu yıl 10 TL’ye sattıklarını ifade ederek şunları ekledi: “Bereketli bir sezon geçiriyoruz. Müşteriler de fiyatlardan memnun. Çünkü geçen sene bizi Kurban Bayramı çok etkilemişti ama bu yıl kurban sezonun başına gelmesine rağmen etkilemedi. Bu yıl kısmetse bol bereketli bir sezon geçirecekler. Müşteriler de en sağlıklı ürün olan balığı bol bol yiyecek.”

Vatandaşlar ise bu yıl palamutun hem bol olmasından hem de fiyatının uygun olmasında oldukça memnun...