Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illeri kapsayan yeni mali destek programlarını açıkladı. Ticaret ve sanayi Odası toplantı salonunda Vali Ali İhsan Su ve Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın katılımı ile açıklanan yeni destek programlarına 2014 yılında 25 Milyon bütçe ayrıldı. 2013 yılında Düzce 21 proje ile destek aldığı hatırlatılan toplantıda yapılan konuşmalarda destek programların Düzce için fırsat olduğu vurgulanarak proje üretmenin önemine değinildi. 2014 yılında en çok bütçe Turizme ayrılırken, konuşmalarda Düzce’nin doğal zenginliklerine dikkat çekilerek bu yönde proje üretilmesi istendi.

 

Vali Ali İhsan Su toplantıda yaptığı konuşmada destek programlarından makine imalat sektörünün gelişmesi mali destek , turizm mali destek ve temiz üretim mali destek programlarının Düzce için en uygun programlar olduğuna işaret ederek firmalardan bu konular çerçevesinde üretim yapmalarını istedi. 

 


Su, “Düzce’mizin gelişmesi ve kalkınması için firmalarımızın mutlaka proje yapması gerekiyor. İlimizin daha çok kalkınması ve yatırım almasını istiyorsak tüm firmaların projeler üreterek müracaat etmeleri lazım. Bu imkanı iyi değerlendirelim. Ne kadar çok projeye destek alırsak gelişir istihdama katkı sağlarız. Herkes güzel projeler yapsın.” diye konuştu.

 

Milletvekili Fevai Arslan ise destek programların Düzce için biçilmiş bir kaftan olduğunu vurgularken, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır gelişime katkı sağlamak için verilen bir şans olarak nitelendirdi.


Konuşmaların ardından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Proje Uygulama Birimi Uzmanı Şevket Kırıcı, yeni mali destek programları hakkında bilgi verdi. 25 milyon bütçeli altı mali destek programlarından Makine imalat sektörünün gelişmesi mali destek programına 6 milyon TL, Temiz üretim mali destek programına 5 milyon TL, Turizm mali destek programına 8 milyon TL, Teknoloji transferine dayalı ticarileşme mali destek programına 2 milyon 250 bin TL, işletmeler için mentorluk mali destek programına 1 milyon 100 bin TL, bilişim sektörüne kapasite geliştirme mali destek programı 2 milyon 750 bin TL bütçe ayrıldığı açıklandı.

Haber; S. KAŞKIR