TÜİK, Eylül ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)'nin yüzde 0,75 oranında arttığını açıkladı. Kocaeli İstatistikî Bölgesi'nde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova’da ise endeks bir önceki aya göre yüzde 0,43 arttı. TÜİK’in verilerine gore, eylül ayında Düzce’de en fazla düşüş, giyim ve ayakkabı grubunda yaşandı. Ancak geçtiğimiz ay ucuz giyinen ilimizde en fazla fiyatı artan seçilmiş ürünlerden biri gömlek oldu. Bunun yanısıra yiyecek grubunda ise, yumurta ve marulun fiyatında yüksek artış yaşanırken, elma, sivri biber ve kavun tüketiciye ucuz fiyata ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada
2003 baz yıllık verilerine göre Eylül ayında Tüketici Fiyatları Genel Endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı yüzde 6,15 olarak gerçekleşirken; Kocaeli İstatistikî Bölgesinde ise bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının yüzde 6,42 olarak gerçekleştiği bildirildi.
2011 yılı Eylül ayında 2003 Temel Yıllı TÜFE’de 26 İstatistikî Bölge içinde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Kocaeli İstatistikî Bölgesi, yüzde 0,43 değişim oranı ile en yüksek artış gerçekleşen 25. istatistikî bölge oldu.

2003 Temel Yıllı TÜFE, tüketim kalıpları itibariyle; 2011 yılı Eylül ayında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 1,88 oranı ile Çeşitli Mal ve Hizmetler Grubunda; en yüksek düşüş yüzde -2,15 oranı ile Giyim ve Ayakkabı Grubunda görüldü. Kocaeli İstatistikî Bölgesi'nde en yüksek artış gösteren seçilmiş bazı maddeler; yüzde 15,48 ile gömlek, yüzde 12,91 ile yumurta, yüzde 12,61 ile marul oldu. En yüksek düşüş gösteren seçilmiş bazı maddeler ise yüzde -19,62 ile elma, yüzde -16,12 ile sivri biber, yüzde -10,94 kavun oldu.
Öte yandan Üretici Fiyatları Endeksi'nin (ÜFE) ise yüzde 1,55 arttığı açıklandı.

Haber; H. İŞCAN