Düzce Bakkalcılar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Vildan Şamandar, Ramazan ayında vatandaşların sağlıksız ürünlerden korunmasına yönelik uyardı. “Şekerlemelerimizin, kuruyemişlerimizin ve gıda maddelerimizin hediye paketleri şeklinde sunulmasından dolayı halkımızı uyarmak istiyorum. Vergi kaydı olmayan esnaf olmayan ya da iştigal konusu farklı olan hijyen eğitimi belgesi olmaksızın gelişi güzel yerlerde konumlanarak bu tür gıda ürünlerini satmalarından rahatsızlık duyuyoruz. Halkımızı da bu anlamda uyarmak istiyoruz.”
Vatandaşların bir ürün alırken tanıdık bildik yerleri tercih etmeleri konusunda uyaran Şamandar, ramazan ayının merdiven altı ürünlerin piyasaya en çok sürüldüğü zamanlar olduğunu ifade etti.
Düzce’mizin yerel esnafının unutulmamasını isteyen Şamandar, küçük esnaf için şöyle konuştu. “Onlar Düzce’mizin süsüdür. Halkımız esnafımıza katkı sağlamak istiyorsa onları tercih edebilir. Merdiven altı ürünler gösterişli paketlerle sunuluyor. İçi ise sağlıksız halkın sağlığını tehdit edecek ürünler oluyor. Bu şekilde yapılan satışlarda hem halkımız kandırılmış oluyor hem de esnafımıza karşı haksız rekabet oluyor. “
Vatandaşların dikkat etmesi gereken noktaları ifade eden Şamandar, Ramazan ayında seyyar olarak ürün satışı yapılmasından rahatsız olduklarını belirtti ve uyardı. Şamandar, “Kaçak sahte ürünlere karşı duyarlı olmak gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın onayı olup olmadığına son kullanma tarihine dikkat etmeliler. ”dedi.
Şamandar sözlerini herkese hayırlı bir Ramazan ayı dilekleriyle tamamladı.
ZABITA DENETİMDE
Öte yandan Düzce Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle fırın ve gıda üreten işyerlerine yönelik denetimler yapıldığını ifade etti.
Yapılan açıklamada denetimler kapsamında ruhsatların yanı sıra mevcut gıda maddelerinin sağlık açısından uygunluğu da kontrol edildiği Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Caymaz Zabıta müdürlüğü denetimlerinin düzenli yapıldığına dikkat çekildi.
Düzce Belediyesi Zabıta müdürü Kadir Karaçam, denetimlerin işyeri sıhhi şartları, hijyen, çalışanların durumu, gıdaların gramajları, son tüketim tarihleri kapsamında yapıldığını belirtti. Karaçam ekiplerin titizlikle yürüttüğü umumi denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceğini ifade etti.

Haber;Y.SEVER