Maliye Bakanı Unakıtan, 'Bizim merkez bankası belki faiz yükseltmeyi düşünüyor ama faizi ister yükselt ister düşür, petrolün fiyatı düşmüyor' dedi ve enflasyon için düşüş tarihi verdi.

İstanbul Ticaret Odasının "2006 Yılı Başarılı Vergi Mükellefleri ve İhracatçıları" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinde son yıllarda kaydedilen gelişmelere değinen Unakıtan, ekonomide bu duruma gelinmesinden dolayı sevinmek gerektiğini söyledi

Türkiye'nin yapısal reformlara, büyümeye devam edeceğini ancak, büyümenin eski yüzde 9-7'ler seviyesinde olmayacağını belirten Unakıtan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu yıl büyüme ne olur? Yüzde 4,5 olur. Yüzde 4,5 büyüme ile (eyvah yavaşladı). Dünyaya bak hesabını ona göre yap. (Efendim enflasyonumuz eyvah inmeyecek). Evet arkadaş enflasyon inmeyecek. Bu yıl inmez ama gelecek yıl iner. Neden? Petrol 120 dolara çıkmış. Gel de indir bakayım göreyim. Bizim Merkez Bankası belki faiz yükseltmeyi düşünüyor ama faizi ister yükselt ister düşür, petrolün fiyatı düşmüyor. Ona etki etmiyor. Enflasyonun altındaki temel sebep bu. Gıda fiyatları artıyor. Bunun önüne geçemezsin. Bütün dünyada bu. Dünyadaki bu olgulardan Türkiye de etkilenecek." Dedi.