Hükümet milyonlarca memur, kamu işçisi ve sözleşmeli personele yaklaşık 1,5 milyar YTL tutarında enflasyon zammı yapmaya hazırlanıyor.

 

Maliye, memurun enflasyon farkını hesaplamaya başladı. İlk 6 ayın toplam enflasyonu % 7’ye ulaşırsa en düşük memur maaşı 11 YTL zamlanarak 794’den 805YTL’ye yükselecek.

 

 İlk hesaplamalara göre, 6 aylık enflasyonun % 7 civarında gerçekleşmesi halinde, yılbaşında yüksek zam alan en düşük memurun enflasyon zammı sadece 11 YTL olacak. Enflasyon zammı çok yüksek dereceli memurlara yarayacak.

 

 Bu yılın tamamı için en düşük memur maaşına % 10,5 ortalama memur maaşına% 7,6 ve en yüksek memur maaşına da % 4,1 oranında zam yapılmasına karar alındı.

 

 Yaklaşık 1 milyon 550 bin personele 90 YTL olarak ödenen denge tazminatına Ocak ayında 20 YTL ilave edildi. Temmuzda 20 YTL daha ilave edilecek ve toplamda 130 YTL’ ye çıkmış olacak.

 

 Kaldırılan vergi iadesi yerine konulan asgari geçim indirim farkları da 200’de ödenmeye başladı. Bu ödemelerle kişilerin durumuna bağlı olarak maaşlarda yaklaşık 45 YTL ile 90 YTL arasında artış oldu.