Darbe girişiminin ardından doların hız kesmeden yükselmesi ve uluslararası çevreler tarafından piyasaları tedirgin etmeye yönelik girişimlere karşı Türk halkı dövizlerini bozdurarak vatanseverliğini gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısının ardından yeni bir açıklama yaptı.

DÖVİZİNİZİ PARAYA DÖNÜŞTÜRÜN
Son günlerde döviz ile ilgili yapılan spekülasyonlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, dolar şöyle oldu, böyle oldu. Ne olursa olsun ben milletime şunu hatırlatıyorum: Sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL’ye dönüştürsün, Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var dövize değer kazandıracağız. Gelin bunu yapın ve bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır. Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008’de de yaptılar, o zaman ne dedim? Teğet geçecek dedim, aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek.”

FAİZLERİ DÜŞÜRMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK
Faizleri düşürmekten başka çarenin olmadığını ifade eden ve “Biz dünyaya bakalım, Amerika’da faiz yüksek mi? Japonya’da yüksek mi? Avrupa’da yüksek mi? Peki ya onlarda bu kadar düşük de, biz niye 14-15-16’larda dolaşıyoruz?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faizle yatırımcının önünün açılacağını, yüksek faizin ise kamu bankaları da dâhil olmak üzere, sadece finans sektörünü ihya edeceğini vurguladı.

KARAR CUMHURBAŞKANINA DESTEK MAHİYETİNDE
Borsa İstanbul Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı "Dövizleri Türk lirasına ve altına çevirin" çağrısına destek için, bugünden itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk lirasına çevrilmesine ve Türk lirası hesaplarında tutulmasına karar verdi.
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Borsa İstanbul, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir" denildi.