Yaşlı ve engelli aylıkları ile evde bakım yardımı ödemeleri Kurban Bayramı öncesinde hesaplara yatmaya başladı. 65 yaşını doldurmuş yoksul vatandaşları ile yoksul engelli kişilere yönelik 5-9 Eylül'de öngörülen ödemeler, 28-29 Ağustos'ta yapılıyor.

586 bin yaşlı, 629 bin engelli erken ödeme alacak
Vatandaşlar, halihazırda 5-6 Eylül'de yapılacak ödemeleri 28 Ağustos, 7, 8 ve 9 Eylül'deki ödemeleri ise 29 Ağustos'tan itibaren alabilecek. Kurban Bayramı öncesi yapılacak erken ödemelerden yararlanacak 1 milyon 215 bin vatandaşın 586 binini yaşlılar, 629 binini de engelliler oluşturuyor.

Evde bakım yardımı alan 498 bin kişi de erken ödeme alacak
Ağır engelli ve bakıma ihtiyacı olan yoksul engellilerin evde bakımına destek için aylık bin 27 lira sosyal yardım ödemesi gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu ödemeleri de Kurban Bayramı öncesinde yapacak. Bu kapsamda 498 bin vatandaşa 512 milyon lira tutarında ödemenin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İsteyene ödemelerini konutta alma imkanı
Aylıkları yatırılan kişilere SMS ile bildirim gönderilirken, bakanlık görevlilerince vatandaşların talep etmesi durumunda konutlarında ödeme de yapabilecek. Bakanlığın verilerine göre, konutta ödeme imkanından hali hazırda 50 bin vatandaş yararlanıyor.

Haber:C.ÜSTÜNER