Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı ile Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı ortak bir basın toplantısı düzenledi. Oda başkanlarınında hazır bulunduğu basın açıklamasından Kayıkçı ve Taşlı esnaf ve sanatkarların geleceklerini ilgilendiren yenilik ve müjdeleri içeren çok kapsamlı çalışmalar neticesinde hayata geçirilen 3 D planı ile ilgili olarak bilgi verdi.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde gerçekleşen basın toplantısında plan ile ilgili bilgileri ilk olarak Desob Başkanı Mustafa Kayıkçı verdi. Kayıkçı 3D planının değişim, dönüşüm ve destek olmak üzere 3 ana başlık altına alındığını söyledi. Kayıkçı “Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ve KOSGEB işbirliği ile Cansuyu Kredisi adı altında bir kredilendirme yoluna gidilmiş, imalatçı esnaflarımızın bir kısmı bundan yararlanmıştı.

Bizlerinde katkıları ile yapılan çalışmalar doğrultusunda Türkiye genelinde esnaf sanatkarlarımıza kredinin önünü açabilmek için KOSGEB kanununda değişiklik yapılarak KOSGEB kredileri tüm esnaf ve sanatkarlar kesiminin kullanabileceği şekilde düzenlemeler yapıldı. Yeni düzenleme ile 2004 yılının Mart ayından 2009'un Haziran sonuna kadar bütün kesimlere sicil affı getirilmiş tüm bankalara uygulama zorunluluğu yasal olarak devreye sokulmuştur. Bundan böyle bankaların esnaf ve sabatkarlara verilecek krediyi kötü sicilden dolayı erteleme lüksü kalmamıştır. Ayrıca Bağkur ve SSK borcu bulunan esnaf ve sanatkarlara Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile borcuna istinaden kredi verilebileceği konusu ise devam etmektedir.

Bizler oda başkanları olarak esnaf ve sanatkarlarımızın içinde bulundukları zorlukları aşabilmeleri amacıyla Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu nezninde çalışmalarımıza devam ediyoruz”dedi.