Esnaflar, Ramazan Bayramı'na hayal kırıklığıyla girerken DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'da zor durumda bulunan esnafların durumunu değerlendirdi. Esnafların son yılın en kötü dönemini yaşadığını ifade eden Kayıkçı, “ Esnafların durumu zaten aylardır ortada. En iyi satış yapabildikleri bayramlarda bile satış yapamaz hale geldiler. Fiyatlar zaten 2-3 yıl öncesinin kat kat altına düştü. Esnafı kötü günler bekliyor diyebiliriz. Tabi bu gidişatta esnafın durumunu düzeltecek olan vatandaşlardır. Asgari ücretin 250 – 500 YTL olduğu bir ülkede vatandaşın alım gücünün ne kadar kısıtlı olduğu da bilinen bir gerçektir.” dedi.

Milletvekillerine de seslenen Kayıkçı, “ Milletvekillerinin de bu duruma el atması gerekiyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve onlarında bu konuda ciddi girişimlerde bulunması gerekiyor. Tabi sadece Vekillerle olacak iş değil bu. Bizde Düzceliler olarak bir araya gelip birlikte hareket etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Yaşanan kötü gidişatın sadece Düzce'de etkili olmadığını da belirten Kayıkçı “Bu durumda olan sadece biz değiliz. Geçen hafta Ankara'da TESOB çatısı altında toplandık. Oraya gelen 81 il temsilcileri de aynı durumdan yakındı. Ülke de şu an ekonomik olarak kötü bir süreç yaşıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da esnafların sorunu neyse söyleyin çözmeye çalışalım dedi ve 500 milyon YTL ayırdı. Bizim isteğimiz ise 2 milyar YTL idi. Son olarak şunu söylemeliyim ki esnaflarımız zor durumda. Esnafları bu durumdan kurtarmak için girişimlerimiz devam ediyor ama bu durumda olan sadece biz olmadığımız için sorunların çözülmesi de zaman alıyor.” ifadelerini kullandı.