Düzce İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üreticilerin erkek sığırlarını, Tarım Bakanlığı'ndan çalışma izni almış 1. ve 2. sınıf mezbaha veya kombinalarda kestirmeleri halinde besilik hayvan başına 300 lira destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, Düzce Belediye Mezbahası 1. sınıf mezbaha olduğundan burada yapılan kesimlerde yetiştiricilerin desteklemeden yararlanabileceği, Akçakoca ve Yığılca mezbahaları 3. sınıf mezbaha olduğundan buralarda kesimi yapılan hayvanlar için desteklemeden yararlanamayacakları ifade edildi.

Yetiştiricilere ayrıca yerli ırk büyükbaş hayvanın, etçi ırk boğa sperması ile suni tohumlanması sonucu doğan buzağısına 150 lira çevirme melezi destekleme ödemesi yapılacak. Süt üreticilerine ise litre başına yapılan destekleme 2011 yılında da devam edeceği ve desteklemelerin devam etmesi için 6 Mayıs tarihine kadar bir hayvancılık örgütüne üye olmuş üreticilerin üye oldukları örgütler aracılığı ile başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.

Yetiştiricilerin desteklemelerden yararlanabilmesi için hayvanlarının Tarım Bakanlığı kayıt sisteminde kayıtlı ve güncel olması, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılarının yapılmış olması, suni tohumlama desteklerinden yararlanacak olan yetiştiricilerin de suni tohumlamalarının ''E-ıslah'' kayıt sisteminde kayıtlı ve yeni güncelleşmiş olması gerektiği kaydedildi. Çiftçilerin desteklerden yararlanabilmesi için istenilen bilgi ve belgeler ile İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine zamanında müracaat etmeleri gerekiyor.

Haber; C. ÜSTÜNER