Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda her meclis toplantısında kamuoyuna yansıyan çatışmalar sadece problem olarak dışa yansıyar ancak her geçen zaman TSO'nun halkın arasındaki itibarını zedeliyor. Sanayicileri çileden çıkaran olumsuz gelişmeler sorunların büyümesinden başka bir işe yaramıyor.İşte bunlardan biri de sanayiciye yüklenen "Evsel Atık Bedeli" faturası.

TSO'nun son Meclis toplantısında meclis üyesi Bilal Türkan, sanayiciyi ilgilendiren önemli bir konuda sanayicinin tercümanı oldu. Belediyenin "Evsel Atık Bedeli" adı altında ödenmesi için gönderdiği yazıları "anlamsız ve can sıkıcı" olarak yorumlayan Türkan 97 m2 bir işyerine 5 milyar 850 bin lira evsel atık bedeli istendiğini söyledi:

TSO Mecliste Başkan Ertan Taşlı'nın başkanlığında yapılan toplantıda söz alan Bilal Türkan, elindeki verileri üyelerle paylaşarak "artık buna kim 'dur' diyecek" diye sordu..Meclis Başkanı Taşlı, bu konuda topu TSO Başkanı Çakır'a atarken "karar verme ve hak arama mercii olarak TSO Başkaın Çakır ve yönetim kurulunu gösterdi.

TOBB İş güvenliği ve İşçi İstihdamı Bölümü üyesi de olan Bilal Türkan, sanayi grubu adına yaptığı konuşmada belediyenin "evsel atık bedeli" uygulamasının TSO tarafından bir an evvel çözümlenmesi için belediye bünyesinde harekete geçilmesini istedi. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, belediyenin ve belediye meclisinin yeni bir kararla uygulamayı sonlandırmasının mümlkün olduğunu söyledi.Sanayicilerin isyanına neden olan uygulamanın bir an evvel uygulanmasını isteyen sanayiciler "bu tür cezalar veya uygulamalar Düzce'de sanayii de sanayiciyi de bitirir yok eder" dediler.

Haber:E.TAYHAN