Düzce Belediyesi Su İhbarnemesi'ni alanlar şaşkınlık içinde artan ücretin mahiyetini çözmeye çalışıyor.Özellikle Ekim ayına ait su faturalarının aniden artması vatandaşı şaşkına çevirirken belediyeye olan tepkiyi de adeta zirveye çıkartıyor.

 

Konuyla ilgili olarak haber merkezimize ulaşan çok sayıda "Su İhbarnemisi"nin incelendiğinde yapılan zammın " "Evsel Atık"tan kaynaklandığı görülüyor.

 

İşte size örnek bir-iki fatura.




Son ödeme tarihi 24.08. 2015 olan bir faturada sarfiyat 12 olmasına rağmen toplam tutar 78, 69 TL olarak çıkmış olmasına rağmen aynı şahsın 28.10. 2015 tarihli faturası 118, 54 TL olarak çıktığı görülüyor. 12 m3 sarfiyata 78 lira gelirken 10. ayda gelen faturanın sarfiyatı 11 m3 olmasına rağmen fiyatın 118 TL olduğu görülüyor.

Ekim ayına ait fatura incelendiğinde Evsel Atık miktarının 38, 65 TL olduğu ve aşırı zammın da evsel atık miktarının bir anda artış göstermesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

            SEÇİM ZAMMI MI

Haber merkezimizi arayan çok sayıda vatandaş "fatura şoku yaşadıklarını " belirtirlerken bu zammın bir "seçim zammı olup olmadığını" sordular.  

Haber:E.TAYHAN