Son günlerde yaşanan grev ve eylemler sebebi ile gündemden düşmeyen Standart Profil'de bugün iş çıkışı büyük bir eylem gerçekleşti. Petrol-İş Sendikasının düzenlediği eyleme yüzlerce işçi katılırken, işçiler greve destek vereceklerini ilan ettiler.

 

Abdestimizden Şüphemiz Yok

 

Fabrika önünde açıklama yapan ve işçilerin genel grev istemediği yönündeki iddialarla ilgili olarak konuşan Petrol İş Düzce Şube Başkanı Ünal Akbulut, kardeşlerim dediği işçilerden şüphesi olmadığını savundu.

 

Akbulut,“ Mücade ettik, bedel ödedik biz. Memleketin orta yerinde pazar yeri bulduk diye haysiyet pazarlığı yapanlar bir fazlasına haysiyetini satar. Bizim içimizde böylesi çıkmaz. Bana dediler ki neden bu kadar rahatsın. Dedim ki benim kardeşlerimden şüphem mi var. Benim kardeşlerimiz abdestinden şüphem mi var ki namazlarından şüphem olsun” ifadelerini kullandı.

 

Pazartesi oylama var

 

İş çıkışı yapılan eyleme katılan işçilerin fişlendiği ve diğer işçileri de provake ettiği yönünde ki iddialar karşısında ise Akbulut, Pazartesi günü fabrika önünde yapılacak grev oylamasının ardından salı günü daha kalabalık bir şekilde orada olacaklarını söyledi.

 

“ Hele şu yüzlere bak, bu yüzler var ya analarından helal süt emdi. Aslımız, neslimiz belli. Bizim içimizden aslını inkar eden haramzadeler çıkmaz. Biz beş yıldan beri yağmur demeden, çamur demeden her zorlukta beraber yürüdük. Benim kardeşlerimden şüphem yok. Pazartesi günüde evet beraber yürüdük diyeceklerdir. Bizim sabrımızı gücümüzü, haysiyetimizi denemek kimin haddine. Şu anda burada olmak isteyipte olamayanlarda var. pazartesi günkü seçimden sonra Salı günü daha kalabalık bir şekilde yine buradayız”

HABER: M.YILMAZ