Kocaeli’nde bulunan fabrikalarını Gümüşova ilçesinde aldıkları alana taşımak isteyen Türk kablo isimli firma İski engeline takılmıştı. Fabrika için izin aşamasına gelindiğinde İski’den sorulan görüşe yapılmasa iyi olur açıklaması gelence 2008 yılının nisan ya da mayıs ayında Gümüşova’da üretime geçmesi beklenen fabrikanın temeli bile atılamamıştı.

Gümüşova’da bu sorun yaşanırken, Beyköy Yolu üzerinde, otoban köprüsü kenarındaki Karaçalı köyünde  bulunan ,depremler sonrasında yapılması duran kırmızı lacivert dış cepheli Aziz boru fabrikasının  yerinin alımı için çalışma başlatıldı.

Yapı kredi bankasına 3 trilyon liralık ipoteği bulunan fabrika arsası ve binası için bankaya paranın yatırıldığı,binanın dış kaplaması için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.Bu arada fabrikanın çalışması için izin konusunda ise Beyköy belediyesinin konuya olumlu yaklaştığı da gelen bilgiler arasında....

 Bilindiği gibi Beyköy’de yapılacak olan Toki konutları içinde İski ile sorun yaşanmış ve binaların yapımına başlanılması gecikmişti. Gümüşova’da fabrika yapımına izin vermeyen İski’nin Beyköy sınırları içinde yapılacak çalışmaya da karşı çıkıp çıkmayacağı da bilinmiyor.