Yerli otomobil üretim yeri konusunda yarışın git gide kızıştığı şu günlerde talipli illerin bir bir arazi göstermesi, Düzce'de yıllardır atıl halde bekletilen Uzel Holding'e ait kullanılmayan bin 32 (1032) dönüm araziyi hatırlattı.

Büyük umutlarla temeli atılmıştı

İki büyük deprem sonrası Ovapınar, Güven Köyü, Muradiye Mengencik, Darıyeri Mengencik ve Büyükaçma köyleri arasında bulunan arazide Uzel Makina Sanayi tarafından yapılacağı açıklanan traktör fabrikası için dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katıldığı törenle temel atılmış ancak yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacağı açıklanan fabrika faaliyete geçememişti.

Akıllara Uzel arazisi geldi

Türkiye'nin 60 yıllık rüyası "yerli otomobil" için ortak girişim grubuyla imzaların atılmasının ardından yerli otomobil fabrikasına ev sahipliği yapmak isteyen iller arasında yarışın gittikçe kızıştığı şu günlerde akıllara "Atıl halde 17 yıldır Düzce Ovapınar Köyü'nde bekletilen Uzel'e ait arazinin böyle bir yatırım için değerlendirilebileceği" görüşü geldi.

Şimdi harekete geçme zamanı

Büyük hedeflerle temel atan ancak yatırımı tamamlayamayan Uzel Holding'e ait etrafı çitlerle çevrilmiş vaziyetteki 1032 dönümlük arazinin yerli otomobil fabrikasına ev sahipliği yapması için ilin idareci ve siyasilerin Ankara nezdinde bastırması bekleniyor.

Bir taşla iki kuş!

Bu sayede Düzce, hem sanayisine ivme kazadıracak bir yatırımı kazanmış olacak hem de uzun yıllardır üzerindeki fabrika için kurulan kapalı binalarla atıl vaziyette duran büyük bir arazi değerlendirilmiş olacak.

Haber: C.ÜSTÜNER