Toplantıya şirket yetkililerinin yanında Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Esnaf Odaları Başkanı Erkan Kaya, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı İsmail Savaş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Kalaycı, Kızılay Başkanı Önder Atasoy, Türk Hava Kurumu Başkanı Cemalettin  Kalaycı, Arıcılar Birliği Başkanı Nusret Kara, Kültür Turizm Derneği Başkanı Orhan Acar, AK Parti İlçe Başkanı Kerem Yalçıner, MHP İlçe Başkanı İlhan Yalçın, CHP İlçe Başkanı Zeynel Çamlı ve 39 Köy Muhtarı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra geniş halk topluluğu katıldı.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit; istihdam yönünden gerekli olan bu işletmenin aynı zamanda çevreyle uyumlu olması noktasında da ne kadar duyarlı olduklarını, kendisinin de sanayiden gelme olduğunu bu tür işletmelerin hayatı olumsuz yönde etkilemediğini örneklerle halka anlattı. Başkanın bu yaklaşımı Yığılcalılardan alkışlarla destek verildiği görüldü. Başkan Yiğit yaptığı konuşmada ayrıca Yığılca’nın önünü keserek siyaset yapanları da halka şikayet ettiğinin altını çizdi. Belediye Başkanlarının bir görevi de İl ve İlçesine yatırımcıyı çekip göçü önlemek olduğunu söyleyen Başkan Yiğit; “Yığılca’ya hiç gelmemiş görmemiş insanlar İlçe üzerinden değişik bahanelerle egolarını tatmin etmesinler. Yığılca’da turizm olduğunu, doğa cenneti olduğunu yeni mi anladılar? Bu İlçenin kaderi ile oynayanlar Yığılca halkını karşılarında bulacaklardır “dedi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İlhan Yalçın ‘Bu işletmenin kurulması noktasında emek harcayan ve Yığılca’yı adeta sil baştan yeniden oluşturan Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’i siyasi farklılığımız olsa da yanında olduğumuzu belirtmek isterim’ diyerek ilçeye çimento fabrikasının kurulmasına destek verdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına da Belediye Meclis Üyesi Orhan Acar bir konuşma yaptı. Acar, “Çimento fabrikası kurulmasını işsiz gençlerimiz adına önemsiyor ve altına imza atıyorum” dedi. Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Kalaycı da çevreye uyumlu olduğu takdirde ve bunun sürekli olması halinde fabrikanın kurulmasına sıcak baktığını söyledi.

Arıcılar Birliği Başkanı Nusret Kara ise “İçimiz rahat, çünkü fabrika son sistem filtreleme sistemi ile kurulacak ve arıcılara zarar vermeyecek” dedi.

Fabrika yetkilisi Atalay Şahinoğlu da isterlerse her kesimden insanı şuan faaliyet gösteren değişik fabrikaları gezdirebileceklerini söyleyerek “ Bu toplantı şunu gösterdi ki Yığılca her kesimi ile işsizliğe çare olacak çimento fabrikasına sıcak bakıyor. Uygun olan her türlü, fabrikanın genel ihtiyacının İlçe esnafından karşılanacak. Fabrikada çalışacak personelin tamamının Yığılca İlçesinden karşılanacak. Fabrikanın bu gün olduğu gibi yarın da birçok sosyal projeye destek olmayı sürdürecek.” dedi.