Ekonomik krizin etkileri tüm hızıyla devam ederken Merkez Bankası'nın dün akşam saatlerinde faiz oranları düşürmesi krizin yönünü değiştirdi. Bu hareketi olumlu yorumlayanlarda oldu olumsuz yorumlayanlarda.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Düzce Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, faiz düşürmenin ilerleye günlerde neler getireceğini söylemek için erken olduğunu belirterek “Yapılan bu hareket büyük bir ihtimalle olumlu bir hava oluşturacak. Krizin etkilerini azaltmak için bu tür girişimlerin yapılması gerekiyor. Ama faiz oranlarındaki düşüşün piyasayı nasıl etkileyeceğini söylemek için daha çok erken. Bunu bekleyerek ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Krizin etkileri konusunda da açıklamalarda bulunan Taş, “Tüm dünya gibi bizim ülkemizde bu durumdan olumsuz etkilendi. Ama krizin boyutu ülkeden ülkeye farklılık göstermektir. Bu uygulanan kriz uygulamalarıyla alakalıdır. Bu konuda ciddi önlemler alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.