Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Bolu Belediyesi’nin Eğitime yüzde 100 Destek Projesi kapsamında üniversiteyi kazanan öğrencilere bilgisayar dağıtımı törenine katılmak için haftasonu Bolu’ya gitti. Burada konuşan Fakıbaba çiftçiye verilecek olan desteğin Millî tarım politikasını geliştireceğini söyledi.
 
Bolu’da hükümetin açıkladığı ve Resmi Gazetede yayınlanan destek hakkında konuşan Fakıbaba, “Çiftçiye ve üretimcimize büyük destekler var. Yaptığımız işlerin semeresini yavaş yavaş almaya başlayacağız. Göreceksiniz ki kısa zamanda hükümetimizin vermiş olduğu desteklere Bakanlığımız olarak, bize bağlı olan kuruluşlarla birlikte üreticilerimize sahip çıktığımızda gerçekten Milli Tarım Politikasını yürekten geliştireceğine inanan kardeşlerinizden biriyim. Gıda, tarım ve hayvancılık olmazsa olmazımızdır, milli bir olaydır ve mutlaka kendimize yeteceğiz ve aşacağız. Aştıklarımızı da ihraç edeceğiz. Bu konuda hiçbir şüphem yok” şeklinde konuştu.
 
Bakan Fakıbaba daha sonda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Basın toplantısının ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya ziyaretleri anısına Bolu’nun ve tüm Türk Dünyasının simgelerinden Köroğlu’nun tablosunu hediye etti.

Haber: A. SARI