Kronik hastalardan, hem muayene katılım payı hemde ilaç katılım payının alınmadığını dile getiren Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödediği ilaçların %55’i kronik hastalıklı raporu olan hastaların. Bunlardan herhangi bir şekilde katılım payı almıyoruz. Ödediğiniz ilaçların yüzde 55'inde katılım payı ödemiyorsunuz.

Acar, bizim vatandaşlarımıza hizmet anlamında "Hastaneni Seç, Doktoruna Ulaş" diye bir sitemiz var. Bu siteye girdikleri zaman bir hastaneye gittiklerinde o hastaneyle ilgili ne kadar ilave ücret alınabileceği, katılım paylarının ne kadar olduğunu bu sitemizden öğrenebilirler. sgk.gov.tr adresine girdiklerinde bu sitenin linkini de sağ tarafta görecekler.

Özel hastanelerimizin ilave ücret alınmayacak durumlar bizim sitemizde gösterilmiştir. Acil durumlarda ilave ücret talep edilemez. Kanser hastalarımızdan ilave ücret alınamaz. İlave ücret alınmayacak kategoriler bizim sitemizde 7 kategori altında toplanmıştır. Fark ücreti alınmayacak sağlık hizmetleri;
-Acil haller nedeniyle sunulan sağlık hizmetleri
-Yoğun bakım hizmetleri
-Yanık tedavisi hizmetleri
-Kanser tedavisi, ışın tedavisi, kemoterapi
-Yeni doğana verilen sağlık hizmetleri
-Organ doku ve kök hücre nakilleri
-Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri
-Diyaliz tedavileri
-Kardiyovasküler cerrahi tedavi işlemleri

100 TL'nin üzerindeki tüm hizmet bedellerinde özel hastaneler mutlaka hastalarımıza fark ücretiyle alakalı belge vermek zorundalar. 100 TL'nin altında da, hastalarımız istemeleri durumunda belge vermek zorundalar. Verecekleri belgede Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ne kadar ödediği, katılım payı olarak ne kadar para alındığı, ilave ücret olarak ne kadar para alındığı o belgede yer almalıdır dedi.