Havaların serinlemesi ve yağmurların artmasının ardından balığın bollaşması ve fiyatların azalması beklenirken Karadeniz’de etkili olan fırtına yüzünden açılamayan ve denizde uzun süre duramayan balıkçılar avlanma engeline takılınca balık fiyatları tavan yaptı.
Batı Karadeniz açıklarında etkili olan fırtına balık avını engellerken, fırtına nedeniyle yeterince balık avlayamayan balıkçılar fırtınanın etkisini kaybedene kadar bol balık avlayamayacaklarını kaydettiler.
Bu durumda balık tezgahlarına yansındı. Tezgahlara bakıldığında denizde oluşan fırtına nedeni ile çeşidin az olduğu görünüyor. Düzce’de balıkçılık yapan Erdoğan İşcan, balık fiyatlarının yağan yağmurdan ve denizde oluşan fırtınadan dolayı bir anda yükseldiğini ve çeşidin de azaldığını belirtti.
Havaların düzelmesi ile birlikte fiyatın da düşeceğini söyleyen İşcan, fırtına nedeni ile çeşidin az olduğunu ve aldıkları balıkların da Karadeniz’den çıkmadığını belirtti. Balığın az olduğunu vurgulayan İşcan, “Bu yüzden balık fiyatları tavan yaptı. Ama bu fırtına bittikten sonra fiyatlar aşağıya düşecektir ve balık denizde kendini gösterecektir” şeklinde konuştu.
Şu anda Hamsinin kilogram fiyatı 8-10 lira arasında değişiyor. Palamutun tanesi büyüklüğüne göre; 10-12.5 ve 15 lira, mezgitin kilosu 10 lira, istavritin kilosu 7-10 lira ve Barbunyanın kilosu da 10-15-20 lira arasında değişiyor.

 

Haber; R. BAL